הכלב שלכם הפסיק לאכול ולשתות? כך תסייעו לו לחזור לעצמו

בתור מגדלי כלבים, מבחינתכם הם בני משפחה לכל דבר: היכולת שלכם “להרגיש את הכלב” ולראות כי חל שינוי מסוים ומדאיג בהתנהגות היום יומית שלו, יכולה להלחיץ מצד אחד, אך גם לסייע לכם לעזור לו “לחזור לעצמו” יותר טוב מכל אדם אחר. במקרה שבו נראה לכם שהכלב לא מרגיש טוב, פנייה לווטרינר היא הדבר הראשון לעשות, כמובן. אך אם הכל נראה תקין לכאורה מבחינה בריאותית – ואתם מבחינים שקערות המזון והשתייה של הכלב, נותרות מלאות במשך כל היום – זוהי כנראה בעייה סמויה, שבמקרים רבים איננה מורכבת כלל וניתן לפתור בדרך פשוטה במיוחד.

למה אסור לוותר על בדיקה ראשונית אצל הווטרינר?

חשוב להדגיש, כי כלבים אינם יודעים לדבר וגם לא לבכות או לצעוק כמו תינוקות, למשל, כשהם מרגישים לא כל כך טוב, או שאינם מרוצים ממשהו. זעקות של כלב יישמעו, בדרך כלל, רק כאשר הוא יחוש בכאב מיידי בשל פציעה. בדיוק מסיבה זו, כדאי לעקוב באופן קבוע אחרי הרגלי האכילה והשתייה שלו ולנסות להבחין האם הכלב אוכל פחות, או אולי אפילו מסרב ממש להתקרב לקערת האוכל שלו – זאת כדי “לעלות על כך שישנה בעיה” עוד הרבה לפני שהכלב עצמו בוחר לבטא זאת.

במקרה שאתם מרגישים בשינוי שכזה, אולי אפילו נדמה לכם שהכלב רזה – וגם אם הוא מתנהג לגמרי כרגיל, כלומר שמח, קופץ ומשחק – אל תוותרו על ביקור אצל ווטרינר. רק במידה שהווטרינר אכן אישר, שמבחינה פיזית הכל בסדר ואין לכם סיבה לדאוג, תוכלו להמשיך לנסות לסייע לכלב ולהשתמש בעצות הבאות.

מה עלול לגרום לכלב להפסיק לאכול את המזון הרגיל שלו ומה עושים כדי לעזור לו?

רוב האנשים שמגדלים כלב בבית, רוכשים עבורו מזון מסוג קבוע. אותו המזון מלווה אותו לרוב במשך שנים ארוכות, כאשר השינויים בסוגי המזון בדרך כלל יתרחשו בהתאם לגילו של הכלב: מוטב כמובן לקנות מזון ייעודי עבור גורי כלבים ורק בהמשך – מזון שמתאים לבוגרים. אבל אם אתם קונים תמיד את אותו סוג המזון, הכלב נראה מרוצה ואוכל אותו בשמחה בכל יום מחדש – אך נדמה לכם שבן-רגע סוג האוכל הזה כבר לא מוצא חן בעיניו יותר, ייתכן שמדובר באחת מהסיבות הבאות:

  1. חוסר תיאבון – כן כן, גם כלבים עשויים להרגיש שהם מלאים מדי ואין להם חשק יותר לאכול. בהרבה מאוד בתים, מזון הכלבים הייעודי הוא אכן קבוע – אך בפועל הכלב “מנשנש” לא מעט שאריות של בני הבית במהלך היום. אין ספק שכלב שאכל עוף או סטייק עסיסי של בעליו, פחות ירצה לגשת שוב אל קערת המזון המוכרת שלו.

מה עושים? מנסים לפתות אותו עם חטיף טעים לכלבים ובודקים האם הוא מגיע לאכול. רוב הכלבים אכן ירוצו בשמחה אל החטיף ויבלעו אותו במהירות. אם הכלב שלכם לא עושה זאת, יש בהחלט אפשרות שהוא פשוט שבע. הקפידו על מידתיות בנשנושים שאתם נותנים לו ואפילו עדיף להפסיק אותם לחלוטין לכמה ימים, על מנת למשוך אותו שוב למזון הקבוע.

 

  1. האוכל התייבש בקערה – אם הגרגרים הרגילים של הכלב מתייבשים, הם מפיצים פחות ריח שמעורר את התיאבון. זה קורה לפעמים, כאשר שמים לכלב יותר מדי מזון בקערה והוא אוכל רק חלק ממנו – ומשאיר את היתר. אתם מביטים בקערה ולא מבינים מדוע הוא לא מתקרב אליה, כשבפועל הוא פשוט לא נמשך לאוכל ה”משעמם” שבתוכה.

מה עושים? שמים פחות אוכל ומקפידים על ניקיון הקערה. אם הכלב הגיע לתחתית, או ששילבתם גם מזון לח משימורים, שימו דגש מיוחד על רחיצה של קערת המזון בכל פעם מחדש. מזון טרי ואיכותי בקערה נקייה, זה דבר שכלב בריא אמור להימשך אליו באופן מיידי.

 

  1. האוכל איננו טרי – מלבד התייבשות של מזון בקערת האוכל, ייתכן שהאוכל עצמו שבשק שרכשתם בעבר, כבר הפך לפג תוקף. זה קורה כשרוכשים מזון בשק גדול הרבה יותר ממה שהכלב יכול לאכול, בטווח זמן סביר.

מה עושים? עדיף שלא להתפתות למבצעים ולקנות שקי-ענק. העדיפו את המזון של הכלב שלכם בשקים קטנים יותר, או שהעבירו חלק מהמזון שבשק הגדול, אל כלי אטום וייעודי למזון לכלבים, שישמור עליו טרי לאורך זמן.

הכלב עדיין מסרב לאכול וגם הפסיק לשתות? גשו לווטרינר שוב

גם אם ההתנהגות של הכלב עודנה תקינה, אך מלבד העובדה שהוא הפסיק לאכול הוא גם חדל מלשתות, פנייה נוספת לווטרינר היא צעד חשוב שיהיה עליכם לעשות. במקרים מסוימים, מחלות של כלבים עלולות להתפתח בצורה איטית וייתכן שזיהום שלא התגלה בביקור הראשון, יתגלה בשני – במוחד כשמדובר בבעיות חניכיים או בחלל הפה בכלל, דבר שאכן מקשה על הכלב להשתמש באיברי הפה על מנת לאכול ולשתות. הווטרינר יעניק לו טיפול מקצועי ואתם תוכלו לקבל את הייעוץ המדויק והמתאים ביותר לכלב שלכם, בנוגע להאכלה הרצויה והנכונה עבורו לצורך החלמתו המלאה.